Store lønstigninger til skoleledere

Skolelederne i Århus stiger i gennemsnit ni procent i løn og rykker dermed op blandt de lønførende i folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De fleste skoleledere i Århus ligger nu på løntrin 50 plus eventuelt tillæg. I kroner og øre er de steget med mellem 27.000 og 52.000 kroner om året. Stigningen skyldes, at det er blevet en mere kompleks opgave at lede en skole, og at der er fulgt et stort ansvar med decentraliseringen.

"Vi var enige med forvaltningen om, at skolelederne skulle have et løft, så forhandlingerne har mest handlet om at fordele lønnen, blandt andet i forhold til hvor mange lærere, elever og specialklasser, den enkelte skole har," siger formanden for Århus Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen.

Diskussionen med forvaltningen gik blandt andet på, hvor meget funktionsløn skolelederne skulle have. Gordon Ørskov Madsen gik efter at gøre så stor en del af lønnen som muligt fast.

"Det er en del af en skoleleders arbejde at have mange forskellige opgaver. Derfor ville vi ikke gøre lønnen mere afhængig af de enkelte opgaver end højst nødvendigt", siger han.

Aftalen mellem Århus Lærerforening og Århus Kommune gælder kun skolelederne, og den sikrer den højst lønnede af dem 475.000 kroner om året inklusive tillæg. Den lavest lønnede ligger på 400.000 kroner.

I nyhedsmagasinet Danske Kommuner peger skoledirektør Jens Nygaard på, at skoleledernes arbejde ændrer sig, da Århus Kommune er i gang med at indføre en firedelt ledelse på skolerne.

"Skolelederens arbejde indebærer nu både strategisk udvikling af skolen, dialog med lokalsamfundet og kontakt til nye samarbejdspartnere, for eksempel private virksomheder", siger Jens Nygaard og understreger også forventningerne til, at skolelederen både vil være primus motor i skolens teamledelse og i dannelsen af lærerteam.

Ifølge Danske Kommuner får skolelederne i Århus nu den næsthøjeste løn i Danmark. Deres kolleger i Ballerup får den højeste.

Læs mere