KL forsvarer økonomiaftalen

"Folkeskolen er kommunernes ansvar. Derfor har kommunerne en helt naturlig og legitim interesse i, hvordan forholdene i folkeskolen skal være", siger KLs formand Ejgil Rasmussen i et forsvar for aftalen mellem regeringen og kommunerne om folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En række Christiansborg-politikere, senest Jann Sjursen fra Kristeligt Folkeparti, har kritiseret, at undervisningsminister Ulla Tørnæs, finansminister Thor Pedersen og Kommunernes Landsforening KL i foråret indgik en aftale om, hvilke ændringer, de ønskede i folkeskoleloven i sammenhæng med aftalen om kommunernes økonomi i 2003.

"Ifølge Folkeskoleloven er det kommunernes ansvar, at børnenes faglige og sociale kompetencer udvikles i folkeskolen. Når vi ved, at folkeskolen ikke gør det godt nok i forhold til at lære børn at læse, skrive og regne, må vi i kommunerne forholde os til det. Når vi ved, at stadigt flere børn bliver sendt til specialundervisning, uden at vi kan se en positiv effekt, må vi forholde os til det. Alt andet ville være ansvarsforflygtigelse", siger Ejgil W. Rasmussen.

"Kommunerne føler en forpligtelse til at pege på de steder, hvor regeringen kan hjælpe kommunerne til at styrke folkeskolens faglighed og rummelighed. Det er det, vi har gjort i økonomiaftalen".