Anmeldelse

Geometri - fra papir til skærm

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En selvstændig geometribog til brug i folkeskolens større klasser er ikke set i lang tid, men der er gode grunde til det nu.

Dynamiske geometriprogrammer til computeren har efterhånden været kendt i lang tid, men har ikke i skolen været brugt i det omfang, de fortjener. Her er en af mulighederne for at komme i gang.

Arbejdet med denne bog vil give eleven erfaringer med den klassiske euklidiske geometri med brug af passer og lineal. Derefter udnyttes denne viden i et geometriprogram, hvortil der er et væld af konstruktions- og eksperimentelle opgaver. Bogen indeholder bagerst en kort vejledning til Euklid og Geometricks. Men Cabri og Geometers Sketchpad kan også bruges med bogens øvelser.

I lærervejledningen er der kommentarer og løsninger til opgaverne i elevbogen.

Bogen er bygget op i to hovedafsnit, først på papir og så på computer, det kan man så ved tilrettelæggelsen af sin undervisning tage hensyn til.

Særafsnittet 'Geometriske udfordringer' viser adskillige problemstillinger, man kan få eleverne til at beskæftige sig med og måske finde løsning på. Det var tidligere så godt som udelukket i grundskolen.

Må bogen være med til at sætte gang i brug af dynamisk geometri. Det er langt mere spændende, udfordrende og udviklende end at bruge et regneark.