Konference på DPU: Smag og Læring

Konference på DPU: Smag og Læring

Undervisning i madkundskab og madlavning har gennemløbet en revolution: Tidligere handlede det om ernæring og køkkenhygiejne. I dag er smag og sanselighed kommet i centrum. Det har haft konsekvenser for børns og unges adgang til køkkenet og for undervisere, kokke og andre fagprofessionelle. Derfor handler denne konference om, hvordan man underviser i madkundskab og madlavning med smag som omdrejningspunkt. Konferencens program tager udgangspunkt i det gennembrud, som blev markeret af Claus Meyers bog ”Meyers køkkenbørn” i år 2000. I kogebogen erobrer børnene køkkenet, og det er deres smag og kompetencer, der er udgangspunkt i opskrifterne. Derfor er det Claus Meyer, der åbner konferencen med sin personlige beretning om at ”forfølge sit potentiale og elske det man gør”. Derefter følger Søren Ejlersen med sin fortælling om Haver til Maver og MIT Kokkeri. Oplægget handler om børn, der dyrker grøntsager, laver mad i naturen og eksperimenterer med egne opskrifter. Herefter følger en række oplæg, der beskriver udviklingen fra 1970-2017 med børnekogebøger som eksempel, og som beskriver aktuelle aktiviteter: Madskoler for børn, undervisning i madkundskab, skolehaver, madlavning i naturen, kokkeskoler osv., både belyst læringsteoretisk og med praktiske eksempler. Det frø, der blev sået i år 2000, er i dag blevet til en blomstermark af smagsdidaktiske aktiviteter. Eftermiddagen består af en række workshops: om Smag for Livets lærings-App til skolen: ”Smag i alle fag”, om madklubber, kokkeri med børn i køkkenet, undervisningsmaterialet i ”Vild mad”, ”MADmovers” didaktiske program osv. Der bliver både didaktiske refleksioner, praktiske aktiviteter og smagsprøver. Konferencen afsluttes og bindes sammen af et plenumforedrag om smagssystematik og smagsdidaktik. Foredraget tager udgangspunkt i den nye bog Smagens didaktik, som indgår i konferencepakken. Tilmelding senest d. 12. april 2018

Start dato: 17. april 2018
Hjemmeside: http://konferencer.au.dk/smag-laering/
Pris: 350,- kr. (inkl. bogen 'Smagens didaktik', frokost, kaffe mm.)

Oprettet: 8. marts 2018