Forligsmand Mette Christensen har indkaldt til nye forhandlinger på det kommunale område onsdag. Torsdag er det regionerne. Men de statslige forhandlere er ikke indkaldt.
Forligsmand Mette Christensen har indkaldt til nye forhandlinger på det kommunale område onsdag. Torsdag er det regionerne. Men de statslige forhandlere er ikke indkaldt.

Bondo og Ziegler mødes i Forligsen igen onsdag

En mulig storkonflikt nærmer sig, og ind til sent i går aftes gik Anders Bondo og ventede på, om han ville blive indkaldt til forhandlinger i denne weekend. Men så kom indkaldelsen fra forligsmand Mette Christensen til kommunale forhandlinger på onsdag.

Publiceret

Mulig storkonflikt

Den 28. marts benyttede forligsmandMette Christensen sig af sin mulighed for at udskyde konflikten pådet offentlige arbejdsmarked 14 dage for at forsøge at nå etresultat. Dermed er der lige nu udsigt til strejke fraden 22. april 2018 og lockout den 28. april 2018, hvis hun ikkeinden da kan få parternes tilslutning til et mæglingsforslag. Hvisforligsmanden inden for de to uger må erkende, at det er umuligt atnå et resultat, kan en konflikt kan dog træde tidligere i kraft,nemlig på femtedagen efter, at hun har erklæretsammenbrud.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forsker: Løhde skal rykke sig, før der bliver møder i Forligsen igen 

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen vurderede i går over for folkeskolen.dk, at det var topforhandleren på det statslige område, innovationsminister Sophie Løhde, der skulle rykke sig i forhold til de statsansattes krav om at få den betalte frokostpause skrevet ind i overenskomsten, før forligsmanden kunne komme videre med de kommunale og regionale forhandlinger. Men i går aftes meddelte forligsmanden altså, at hun nu vil tale med de kommunale forhandlere onsdag og de regionale torsdag, mens de statslige forhandlere ikke er indkaldt.

Hvad skal DLF's medlemmer tænke om, at datoen for en meget stor konflikt nærmer sig, og nu går weekenden og mandag og tirsdag, uden at I forhandler?

"Det er helt og holdent forligsmanden, der beslutter det", siger Anders Bondo og fortæller, at han selv gik og overvejede, om ikke der ville blive forhandlinger her i weekenden, ind til han hørte fra Forligsinstitutionen.

Hvad der ligger bag beslutningen, vil han slet ikke gætte på:

"Jeg gør, hvad forligsmanden siger, jeg skal gøre".

Anders Bondo bebrejdede i den forløbne uge sin modpart, topforhandler for KL Michael Ziegler, for at bryde den tavshedspligt, der påhviler forhandlere i Forligsinstitutionen, og han svarede igen med tilsvarende beskyldninger.

Har det problem været større, end det plejer at være?

"Det ved jeg ikke - jeg har ikke forhandlet så meget i Forligsinstitutionen før. Men det er helt afgørende for forhandlingerne, at man holder sin mund. Hvis vi begynder at forhandle i medierne, så går det da først galt", siger Anders Bondo.  

Michael Ziegler bekræfter i dag over for DR, at han er blevet indkaldt til forhandlinger på onsdag uden at have fået besked om, hvad der præcis skal diskuteres. Han forventer, det endnu engang kommer til at handle om lønstigninger og lærernes arbejdstid, siger han, og undrer sig over, at parterne på det statslige område ikke er indkaldt til forhandlinger.

Powered by Labrador CMS