Ret din forskudsopgørelse nu - ellers betaler du for meget i skat

Skat har sandsynligvis allerede skrevet et større beløb ind i rubrik 19 i din forskudsopgørelse. Fjern det, ellers kommer du til at betale skat af pengene og dermed mangle cirka 500 kroner om måneden hele 2013.

Publiceret

Skat: Sådan foretager duændringen

Skat fortæller på sin hjemmeside:

"Med skattereformen er der fra 1. januar 2013 ikke længerefradrag for indbetalinger til kapitalpensioner eller supplerendeengangsydelse. I stedet åbnes der for en ny pensionsform kaldetaldersopsparing.

• Skat har forsøgt at tage højde for de nye regler i dinforskudsopgørelse, men det kan dog være, at du skal ændre denalligevel.

• Hvis du stopper indbetalingen til kapitalpension og i stedetindbetaler til en ratepension eller livsvarig pension, skal duændre beløbet i rubrik 19 i forskudsopgørelsen".

Læs mere om, hvordan duændrer din forskudsopgørelse på www.skat.dk

Husk at foretage ændringen inden juleferien, så får den effektallerede ved din første lønudbetaling.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I år ser din forskudsopgørelse lidt anderledes ud, hvis du og din arbejdsgiver plejer sætte penge ind på din kapitalpension. I rubrik 19 står der nemlig pludselig et større kronebeløb.

Du skal skyndsomst slette dette beløb, ellers kommer du til at betale skat af pengene, oplyser Lærernes Pension.

Hvis du ikke sletter tallet, får du ganske vist pengene tilbage i skat om godt et år, men du vil komme til at mangle omkring 500 nettokroner om måneden gennem hele 2013, gennemsnitligt betragtet.

Der skal stå det samme som i 2012

Det beløb, der skal stå på din forskudsopgørelse for 2013 under rubrik 19, skal være det samme beløb, som du havde stående i 2012 under rubrik 19. Hvis der stod 0 kr. i 2012, skal der også stå 0 kr. i 2013.

Det er noget rod

'Roderiet' skyldes, at den skattereform, som blev vedtaget for nogle måneder siden, simpelthen har afskaffet kapitalpensionen og erstattet den med en såkaldt aldersforsikring. I modsætning til kapitalpensionen er aldersforsikringen ikke fradragsberettiget.

Pengene bliver sat ind på din livrente

Lærernes Pension vil derfor fra 2013 ikke længere sætte penge ind på en kapitalpension, men i stedet bruge pengene til at forhøje din livsvarige alderspension og dine forsikringer, meddeler pensionsselskabet.

"Indtil videre tilbyder vi ikke afløseren for kapitalpensionen - den såkaldte aldersforsikring. Lige nu er vi nemlig i gang med at analysere forskellige muligheder. Vi sørger for at medlemmerne bliver informeret, hvis der er noget, de skal gøre eller tage stilling til", lyder det fra Lærernes Pension.

"I første omgang skal medlemmerne bare rette deres forskudsopgørelse", fastlår pensionsselskabet.

Alle skal rette rubrik 19

Rettelsen er ikke kun for lærere; alle, der hidtil har indbetalt penge til kapitalpension, skal rette tallet i rubrik 19 i forskudsopgørelsen.

Læs mere ved at klikke på linket til højre for denne artikel.

Læs mere

Mere om skattereformen  på LPPension