Ministeriet: Skoler må gerne blande klasser, hvis skolen har mange smittede elever

Skolerne er ikke forpligtigede til at fastholde opdelingen af klasser, hvis skolen er udfordret af mange smittetilfælde på skolen, lyder det fra ministeriet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis skoler oplever kun at have få elever i deres klasser, fordi store dele af eleverne er nødsaget til at blive hjemme, må skolen gerne blande klasserne.

Sådan lyder det nu på Børne- og Undervisningsministeriets side med spørgsmål og svar vedrørende corona.

"I tilfælde, hvor et stort antal elever er fraværende, kan en skole træffe beslutning om, at eleverne i en midlertidig periode bliver inddelt i nye faste hold, eller at flere klasser midlertidigt får samlæst undervisning", skriver ministeriet.

Vælger man at blande elever på tværs af klasser, bør skolen vælge en fast opdeling, lyder det videre fra ministeriet.

"Der opfordres til, at de nye midlertidige hold og den midlertidige samlæsning af klasseundervisning har en fast organisering af hensyn til at inddæmme smittetilfælde. I så fald opfordres der til ekstra opmærksomhed på smitteforbyggende tiltag".

Læs mere

Se spørgsmål/svar fra Børne- og Undervisningsministeriether

Powered by Labrador CMS