Venstrekvinde afgør gruppeprøvens skæbne

Gruppeprøven kan være på vej tilbage. Oppositionen foreslår endnu engang at genindføre gruppeprøven. Denne gang er Ny Alliance med. Dermed har Venstres uddannelsesordfører Birgitte Josefsen fået en nøglerolle.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidst forslaget blev stillet, stemte Birgitte Josefsen for som den eneste i regeringspartierne. Gør hun det igen, er der flertal for forslaget.

Hun vil dog ikke svare på, hvad hun stemmer, når den tid kommer.

"Ja, jeg stemte ja til forslaget sidste gang, men det kan jo være, der var en signalværdi i det. Jeg har ikke besluttet mig endnu. Det gør jeg først, når jeg har set forslaget. Det er sådan alle politikere burde gøre", siger Birgitte Josefsen.

Der er dog ingen grund til at læse forslaget igen, mener Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini.

"Vi har ikke ændret et komma i forhold til det forslag, hun stemte for sidst. Eneste forskel er, at der nu er flere erhvervsfolk, der støtter det. Hvis hun stemmer nej, skylder hun virkelig en forklaring. Så nu glæder jeg mig over, at der er flertal for at ændre på reglerne", siger uddannelsesordføreren.

Så let går det måske ikke.

"Jeg skal ikke danse efter oppositionens pibe, men jeg er da i dialog med nogle i Folketinget om det", siger Birgitte Josefsen uden at villle præcisere, hvem hun er i dialog med.

Til gengæld vil hun gerne fortælle, hvad hun synes er vigtigt i forbindelse med en prøve.

"Det vigtige for mig er ikke bare at genindføre gruppeeksamen. Gruppeeksamen er ikke altid hensigtsmæssig. Jeg er optaget af, at man skal kunne give individuelle karakterer, og eleverne selv skal kunne bestemme, om de vil til gruppeeksamen eller ej", siger Birgitte Josefsen.

Det ser ikke ud til at blive et problem.

"Vi vil gerne genindføre friheden til at vælge forskellige prøveformer, og hvis man har arbejdet sammen i en gruppe, er det helt naturligt også at gå til eksamen i en gruppe. Jeg ved godt Birgitte Josefsen taler om, at man skal have individuelle karakterer. Sådan har det hele tiden været, og det vil vi også fastholde. Så vi er enige på det punkt", siger Christine Antorini.