42.000 underskrifter for gruppeprøver til Haarder

Organisationen Danske Skoleelever afleverer til formiddag de 42.322 underskrifter mod afskaffelse af gruppeprøver, som eleverne i efteråret indsamlede i løbet af en måned. Samtidig får undervisningsministeren elevernes oplæg til nye prøveformer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg håber, at det kan give inspiration i arbejdet om nye prøveformer for folkeskolens afgangsprøve. Udspillet indeholder allerede en række elementer, der er en del af den nye bekendtgørelse om folkeskolens afgangsprøve, da ministeriet på en række områder kommer med forslag, der vil forbedre prøverne. F.eks. at eleverne i fysik/kemi nu får oplyst hvilket emne, de skal prøves i, et døgn før selve afgangsprøven", siger formanden for Danske Skoleelever, Alexander Grandt Petersen, der skal mødes med undervisningsministeren kl. 10.

"Jeg er kun glad for, at vi nu får mulighed for at diskutere sagen med ministeren. Rigtig mange elever er utilfredse, og denne underskriftsindsamling er ikke det sidste, man har hørt til os i den sag, hvis ministeren ikke ændrer beslutning".

Danske Skoleelever mener, at gruppeprøven giver et bedre billede af elevens standpunkt, fordi den svarer til undervisningens form, fordi eleverne bliver mindre nervøse end ved en individuel prøve, der er afsat længere tid til prøven, og den også giver mulighed for at vurdere kvalifikationer som samarbejdsevne og planlægning, som elverne får brug for i deres videre uddannelsesforløb og i erhvervslivet.