-¡Design på Nettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne uges foretrukne link er designværkstedet hos Emu. Siden er en gammel web-kending, men det ændrer ikke ved, at det er et godt sted at hente grundlæggende viden om produktion af professionelle websider. På siden finder man oplysninger om programmeringsmetoder som html, javascript og XML, man finder også spændene inspirationsartikler om eksempelvis ophavsrettigheder eller overvejelser om interaktionsdesign. Sidens budskab, at skabe inspiration for gamle og nye Internetarkitekter, er meget vellykket. Designværkstedet er et godt sted at begynde, hvis man påtænker at arbejde med produktion af Internetsider i de ældre skoleklasser.

Elever i de ældre klasser synes, det er sjovt at arbejde med produktion af Internetsider. Det er egentlig klart, for med Internettet har vi fået en nem måde at præsentere hjemmelavede tekster, billeder og lyde. Som lærer kan det dog være meget svært at komme i gang med teknikken bag. Derfor kan man på siden finde afklarende svar på nogle af de ofte svære overvejelser, man skal gøre sig, inden man går i gang med Internetproduktioner.

Surf.to http://design.emu.dk