En samlet elevbevægelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det første skridt mod én samlet elevbevægelse er taget. Folkeskoleelevernes Landsorganisation (FLO) holdt landsmøde i weekenden, og der blev stemt om, hvorvidt FLO og Danmarks Elev Organisation (DEO) skal slås sammen. Det vil kræve, at begge organisationer nedlægger sig selv nu og en gang mere til næste år. Derefter kan der dannes en samlet organisation. En nedlæggelse kræver fire femtedele af stemmerne, og afstemningen endte med 90 for og seks imod.

På samme landsmøde diskuterede de cirka 100 deltagere ansvaret i grundskolen. Der var enighed om, at elevernes opdragelse hovedsageligt ligger hos forældrene, mens det er skolens opgave at undervise eleverne. Derfor er det heller ikke skolens opgave at lære eleverne respekt for deres omgivelser. Et signal fra mødet var også, at eleverne i den danske grundskole er parate til at tage et større medansvar for den fælles skole, hvis der skabes bedre mulighed for det.