Bent Henriksen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at vi modtog meddelelsen om viceskoleinspektør Bent Henriksens pludselige død, kort tid før han havde valgt at gå på pension.

Bent Henriksen var født og opvokset i Odense. Han blev uddannet typograf, og senere tog han lærereksamen fra Skårup Statsseminarium. Efter endt uddannelse i 1966 blev han ansat ved Ryslinge Sogneskole, hvor han lige siden var en trofast og afholdt medarbejder blandt elever og kolleger.

Sidst i 60'erne supplerede Bent Henriksen sin læreruddannelse med en uddannelse som skolebibliotekar og fik derefter jobbet som skolebibliotekar ved Ryslinge Sogneskole. Bent Henriksen udviste stor interesse for biblioteket og havde en stor viden om bøger. Biblioteket var hans hjertebarn, og han øste gerne af sin store viden, når vi kom til ham med et problem.

I 1977 blev han udnævnt til viceskoleinspektør ved Ryslinge Sogneskole, en stilling, han bestred på allerbedste måde.

Som lærer har han i alle årene haft et godt forhold til eleverne. Hans yndlingsfag var historie, og han søgte hele tiden ny viden til sit fag blandt andet ved rejser til Paris og Rom. Bent var et meget kultiveret, dannet og høfligt menneske i ordenes bedste betydning.

Familien har mistet - vi har mistet, men vi har gode minder alle sammen.

Vore tanker går i denne tid til Tove og den øvrige familie.

Kollegerne ved Ryslinge Sogneskole