0   215

Konkurrent til KMDMatrix vinder frem

Hjørring Kommune har lagt det ud til skolerne, om de vil bruge KMDMatrix eller TR2000

Der er dagligt et par skoler, der opgiver kampen med Kommunedatas fejlbehæftede arbejdstidsprogram Matrix og i stedet henvender sig til konkurrenten Tabulex og køber det noget billigere og noget simplere program TR2000. Direktør Carlo Lund oplyser til

Folkeskolen, at firmaet på nuværende tidspunkt har leveret TR2000 til omkring 350 skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

I Hjørring Kommune betød de massive problemer med Matrix, at kommunen nedsatte en projektgruppe, som bad nogle skoleledere teste TR2000 som alternativ, og de blev så begejstrede, at forvaltningen besluttede at give det frit, hvilket system skolerne ønskede at bruge.

'Og der er stadig nogle, der foretrækker Matrix, som de nu har sat sig ind i, og som vurderer, at på et tidspunkt skal det nok komme til at fungere - det plejer det jo', siger skolechef i Hjørring, Bjarke Langkjær.

På Ejstrupholm Skole har skoleleder Torben Klit brugt TR2000 fra begyndelsen.

'Programmet blev langsomt bygget op i løbet af foråret, sådan at vi hele tiden kunne downloade nye versioner og rettelser via Internet. Vi har været glade for den beslutning, for jeg har jo hørt fra nabokommunerne, at de har haft store problemer', fortæller han og tilføjer, at Ejstrupholm-lærerne fik deres aktivitetsplaner til tiden. De var dog ikke 100 procent præcise, fordi han ikke før ferien havde nået at lægge aktiviteterne ind, så der blev taget hensyn til, hvilken ugedag de faldt på, men var uhyre tæt på det endelige.

TR2000 kan foreløbig ikke snakke sammen med kommunernes lønprogrammer, og Torben Klit indsender for eksempel sine beregninger af undervisningstillæg i papirform.

'Men det er da vores lille plan at komme før Kommunedata - for det kan KMDMatrix heller ikke endnu', siger Carlo Lund.

'Vores program er lidt mere enkelt end Kommunedatas. Hvis man aftaler en særlig regel for lærere, der er 60 år, bor 52 kilometer fra skolen og kører rød Volvo, så vil vores program ikke tage højde for det - men man kan jo altid selv gå ind og skrive en værdi'.

Tabulex har som princip, at man arbejder tæt sammen med skolerne, og det betyder ifølge Carlo Lund, at hvis en forvaltning henvender sig for at købe programmet til samtlige skoler, så får den nej - henvendelsen skal komme fra skolerne. Han kan ikke umiddelbart vurdere, om Kommunedatas tilbagebetaling af kommunernes udgifter til Matrix har betydet en øget kundetilstrømning til Tabulex. 'Vi har fået et støt stigende antal brugere siden sommerferien'.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet