0   267

Fortrolighed skal respekteres

DLF-jurist er enig med forvaltningsretsekspert i vurdering af CPR-sagen fra Odense

'Det er vanskeligt at være uenig med Oluf Jørgensen'. Sådan lyder kommentaren fra juridisk konsulent i Danmarks Lærerforening, Torben Romshøj, hvis man spørger om DLF's holdning til CPR-sagen fra Odense.

Som det var omtalt i Folkeskoleni sidste uge, er en lærer på Sankt Klemensskole i den fynske hovedstad utilfreds med, at skolen lader papirer med hans CPR-nummer ligge et frit tilgængeligt sted. Det mener både han selv og ekspert i forvaltningsret, afdelingsleder Oluf Jørgensen, Danmarks Journalisthøjskole, er problematisk.

Artiklen fortsætter under banneret

Oluf Jørgensen kalder det på kant med loven, fordi der i den nye lov står, at CPR-numre er fortrolige.

'Det er DLF enig i. Det er kommunens eller skolens ansvar, at man overholder loven, og det er tvivlsomt i dette tilfælde', siger Torben Romshøj.

Odense Lærerforening har ikke ønsket at gå ind i sagen.

'Vi har fået en henvendelse i sagen fra skolens tillidsrepræsentant, men vi har valgt ikke at blande os, fordi det må være en principiel sag, og fordi vi ikke råder over juridisk ekspertise', siger kredsformand Niels Munkholm Rasmussen.

Odense Lærerforening har ikke tidligere modtaget henvendelser om krænkelse af CPR-fortrolighed, og man har ikke kendskab til, hvordan den forvaltes på andre skoler.j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet