0   50

Lydkortet

i computeren var en forudsætning for, at jeg kunne genhøre radioudsendelserne, og hovedtelefonerne naturligvis.

En anden var, at jeg havde downloaded og installeret programmet RealPlayer 8 Basic, som altså kan bruges til andet end at afspille MP3-filer. Ja, det kan sådan set afvikle alle typer mediefiler, også video. www.realplayer.com - men find nu den gratis version. Den slår rigelig til!

Artiklen fortsætter under banneret

Faktisk er der et stigende antal websites, som rummer lyd og andre mediefiler, der kan være af interesse i undervisningen.

Prøv for eksempel 'Dansk Lydhistorie' på www.sb.aau.dk/dlh. Det er fed nostalgi, men desværre et nu afsluttet projekt, som mest demonstrerer potentialet.

Jeg er imidlertid sikker på, at Christian Wang, der skal bestyre de 60 millioner kroner, som i 'IT og medier' er afsat til DR-undervisning, vil vide at bruge nogle af pengene på digitalisering af væsentlige 'radioudsendelser' og den slags.

'Orbitalen', ligeledes på www.dr.dk er en ny 'reol' forbeholdt IT og videnskab.

Der refereres naturligvis i hovedsagen til de forholdsvis mange faste udsendelser i Danmarks Radio inden for emnekredsen, som kan genhøres eller genses; men alene her er der faktisk også mange brugbare indfaldsvinkler til undervisning med et tidssvarende indhold.

Faktor 10 er en fantastisk rejse i størrelsesordener fra det mindste til det største.

Denne uges NETopNU er

redigeret af Johan Jacobsen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet