0   201

Ikke et ord om indhold

Hjørring Seminarium vil helst i nærkontakt med de unge, før de informerer om læreruddannelsen

Hjørring Seminarium har både en lærer- og en pædagoguddannelse og har cirka 1.300 studerende.' 'Hjørring by har et varieret udbud af musikarrangementer'. 'Den storslåede vendsysselske natur byder på mange oplevelser'. 'I Hjørring er der gode muligheder for at finde ungdomsboliger'.

Det er den slags oplysninger, der skal gøre unge interesserede i en læreruddannelse på Hjørring Seminarium.

Artiklen fortsætter under banneret

Oplysningerne er hentet fra seminariets annonce i augustnummeret af 'Uddannelsesavisen', en gratisomdelt avis, der sendes til alle ungdomsuddannelser.

Overskriften lyder 'Er læreruddannelsen lige dig ...?', men det spørgsmål gives der ikke noget svar på. I annoncen står der intet om uddannelsens indhold. Det eneste, der oplyses, er, at læreruddannelsen tager fire år, og at hvert seminarium har sit eget ansigt.

Hvorfor fortæller I ikke noget om læreruddannelsen, rektor Niels-Georg Lundberg?

'Annoncen skal få de unge til at tage kontakt til seminariet. Her kan de få noget at vide om uddannelsen', siger Niels-Georg Lundberg.

Er det ikke underligt, at I ikke skriver noget som helst om den uddannelse, som I gerne vil have de unge til at interessere sig for?

'Du har måske ret i, at annoncen kunne være udformet anderledes, men vi har ment, at det var vigtigt i første omgang at få en samtale med de unge'.

Han er enig med formanden for Seminariernes Rektorforening i, at man skal forsøge at informere bedre om læreruddannelsen.

Hvis de unge ringer til seminariet, kan de få svar på deres spørgsmål hos en studiesekretær, en afdelingsleder eller hos rektor. De kan også vælge at skaffe informationer via seminariets hjemmeside. Gør de det, får de alt inklusive onlineadgang til læreruddannelsens studieordning og en liste over uddannelsens fag.j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet