Frynsegoder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sukkersøde tøser

'Hvor sidder dit hår pænt i dag, Else', siger lille henrivende Henriette indsmigrende og med hovedet på skrå, da jeg træder ind ad døren til min 2. klasse. Jeg smiler til tak også med hovedet på skrå, hvilket får barske Benjamin til uden tøven at tilføje: 'Men dine tænder er grimme'.

Dengang lærerens ord var lov

Håndgerningslærerinden forklarer de små piger i 2. klasse, hvor vigtigt det er altid at hæfte en tråd efter syning: 'Otte sting skal I hæfte med hver gang'. Marie kommer op og henter brodergarn med ordene: 'Min tråd var kun lang nok til at hæfte fire sting med, så jeg bliver nødt til at have mere'.

Løbetræning

Et par ivrige københavnske smådrenge på lejrskole i det vendsysselske møder nogle jægere efter endt jagt med ordene: 'Fik I så fanget noget?'

Nu eller aldrig

Seksårige Emma på tur med børnehaveklassen står stille og betragter forundret en meterhøj sten med følgende eftertrykkelige replik: 'Det er altså den største sten, jeg aldrig nogensinde har set'.

Sig de ord, du ved . . .

'Mon I kan finde på ord, der begynder med p?' spørger jeg min 1. klasse. Mange forskellige forslag kommer fra de små ivrige delvis tandløse. 'Ja, ja, ja, hvor godt . . . pennalhus, postkasse, papegøje, pandekager . . .' Så rækker den lille Linda, som angiveligt kommer fra et livligt, begivenhedsrigt hjem, hånden op og siger: 'Jeg har tre ord - pizza, p-piller og pernod'.

Godt gået

Læreren til den syvårige: 'Hanne, ved du, hvor Anne Sofie er henne?' 'Ja, hun gik gennem afladen hen til apoteket med en bog . . .'

Else