Mette Krøyer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, jeg i sommerferien fik beskeden, at Mette Krøyer var indlagt på Hospice. Vi vidste godt, at Mette havde kræft.

Hun fik besked om sin sygdom, lige efter at hun blev ansat som sløjdlærer på Agedrup Skole i Odense Kommune 1. juni 2007. Mette var en fagligt meget dygtig lærer, der brændte for sit fag og lykkedes med at videregive glæden til sine elever.

Mette var en fighter, og fra starten kæmpede hun mod sygdommen med både optimisme og energi, samtidig med at hun gjorde, hvad hun kunne for at passe sit lærerjob. At komme på skolen og være sammen med kollegaer og elever gav hende livsmod og hendes liv et positivt indhold. På trods af sygdommen var Mette positiv og altid i godt humør, når hun var på skolen.

Desværre tabte Mette kampen mod kræften og døde på årets første efterårsdag 1. september - 53 år. Mine tanker og dybe medfølelse går til Mettes to døtre, der alt for tidligt har mistet deres mor.

Mette var et viljestærkt menneske, der formåede at se sin skæbne i øjnene og bruge sine sidste år målrettet og med omtanke. Mette døde alt for tidligt, men vil leve videre i vores tanker.

Æret være Mettes minde.

Birgitte Andersen, skoleleder, Agedrup Skole, Odense Kommune