Anmeldelse Matematik
0   184

Læs & forstå matematik

Læs & forstå matematik

Fakta


Titel
Læs & forstå matematik

Forfatter
Michael Wahl Andersen, Trine Kjær Krogh

ISBN
9788723040886

Pris
468,75 kroner

Sider
71 sider

Type
Bog

Forlag
Alinea

Matematiklærere karakteriseres ofte, med rette eller urette, som den faggruppe, der mest ihærdigt benytter fagbegreber i undervisningen frem for at tale elevernes sprog. Der er fokus på faglig læsning og skrivning som aldrig før.

Artiklen fortsætter under banneret

"Læs & forstå matematik" er i den forbindelse et rigtig godt bud på, hvad man kan gøre, når fagsprog ikke er nok. Materialet formidler faglig viden og indeholder en række enkle redskaber til at bruge i undervisningen, når der sættes specielt fokus på faglig læsning.

Bogen giver baggrunden for, hvordan læseforståelse opbygges hos eleverne, og hvilken betydning brug af fagsprog har. Materialet lægger vægt på, at eleverne skal lære deres matematikbogs opbygning indgående at kende. Der arbejdes med forforståelse, og eleverne lærer gennem enkle teknikker at visualisere opgavers indhold og problemer. Eleverne tvinges til at sprogliggøre og tegne kernen i opgaven. Derved lægges vægten på indhold og forståelse, mens den rent færdighedsorienterede del nedtones.

Bogen indeholder enkle kopiark til brug i undervisningen til opbygning af handlekompetence hos eleverne. Seks af kopiarkene er vedlagt som plakater.

Et pragtfuldt materiale i en tid, hvor testtyranniet har flyttet fokus fra indhold og forståelse til træning, test og prøver. Det paradoksale er, at netop ved at benytte materialet opnår eleverne kompetencer til at klare test og prøver bedre - og dermed leve op til kompetencetænkningen i Fælles Mål 2009.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.244 andre er allerede tilmeldt