... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nødvendige samarbejde.

Der er sket meget i forståelsen af specialundervisningsindsatsen i de sidste ti år. Det er i dag målet, at alle med handicap eller indlæringsvanskeligheder skal kunne følge undervisningen eller tage en uddannelse i de normale forløb, eventuelt med en form for særlig støtte.

Hvis ikke de forskellige specialundervisningsforanstaltninger kan etablere et fornuftigt samarbejde om at løse disse nye, store opgaver, men i stedet forsøger at løse alting selv og alene, risikerer vi en udvikling, hvor de forskellige undervisningssystemer ikke er i stand til at løse nogen af deres opgaver godt nok. De sikre tabere i dette spil bliver alle med fysisk og/eller psykisk handicap.

Leif Sort, aviS81 nummer 4, maj 1991

At være eller ikke være grøn forbruger

- det er i høj grad tidens spørgsmål. Selv anser jeg mig for at være grøn forbruger, ikke fanatisk, men efterhånden med en grøn bevidsthed, der spænder så bredt som fra mælk og grøntsager over rengøringsmidler og vaskepulver til computerpapir og »nej tak til reklamer«. Mit grønne engagement kan spores seks-syv år tilbage i tiden, hvor vi købte hus, og en ny verden med kompostbunke åbnede sig for mig. Det var fascinerende at opdage, hvor meget affaldsmængden bare fra vores lille tomandshusholdning blev reduceret, ved at det vegetabilske affald blev omsat i haven og tilmed kunne gøre gavn igen som gødning.

Bente Hoffmann Petersen, forbruger med grøn bevidsthed, Ernærings- og husholdningsøkonomen nummer 5, maj 1991

Skrivemaskiner til Østeuropa.

Lærer Finn Boisen i Tølløse har fået en god idé. Der er masser af umoderne eller let defekte skrivemaskiner og andet kontorudstyr, som bliver kasseret her i Danmark. Det kunne lige så godt komme skoler i Østeuropa til gavn. Altså har han startet en stor indsamling af kontorudstyr, som bagefter kan gøres brugbart af et hold ungdomsskoleelever og andre frivillige med forstand på teknik. Finn Boisen har forsøgt at få sponsoreret transporten af maskinerne. DSB har foreløbig givet tilsagn om hjælp til færgetransporten, men ud over det har det knebet med økonomisk bistand. Det praktiske arbejde har mange meldt sig til.

Folkeskolen nummer 21, maj 1991