Dokumentarfilm om homoseksualitet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stine Christensen, 18, har skabt en dokumentarfilm om at være homoseksuel. Filmen, der er blevet til på Aalborg Produktionshøjskole, forsøger at formidle, hvordan et homoseksuelt liv kan være lige så godt som et heteroseksuelt. Fra ung til ung.

Hvem er filmen beregnet til?

»Filmen sigter primært på folkeskoleklasser. Jeg har forsøgt at lave en film, der foregår i øjenhøjde med de unge. Desuden varer den tyve minutter, så derfor kan den jo sagtens vises i en enkeltlektion«.

Hvorfor har du lavet den her film?

»Jeg synes, det var en mærkelig måde, jeg selv blev informeret om det på, da jeg gik i folkeskole. Det var ikke tabubelagt, men det var et billede af nogle mennesker, der havde det skidt og hverken kunne blive gift eller få børn. I stedet prøver jeg at fremstille et mere nuanceret billede. For selvom du er homoseksuel, kan du jo sagtens være et dejligt menneske at være sammen med. Det er det budskab, jeg gerne vil have frem«.

Hvad er dit eget forhold til homoseksualitet?

»Jeg er selv homoseksuel og tager gerne ud på skoler i forbindelse med filmen og fortæller om mit liv. Jeg tager tit en veninde med, som kan fortælle lidt om, hvordan det er at være veninde med en lesbisk pige, og hvordan vi løser det, når vi eksempelvis skal i svømmehallen og sådan noget«.

Filmen har modtaget støtte fra Unge Aktive Kulturrødder, så det eneste, der skal betales for, er porto ved forsendelsen.

Kontakt Stine Christensen på s-acie@hotmail.com eller telefon 26 22 92 24 for at booke eller få filmen tilsendt.

cde@dlf.org