Anmeldelse Dansk
0   247

Download fra 00'erne

Download fra 00'erne

Fakta


Titel
Download fra 00'erne

Forfatter
Lisbeth Kongsted, Marianne Simonsen, Sten Østengaard

ISBN
9788723036759


Elevhæfte 72 sider, 173,75 kroner. Lærervejledning 36 sider, 247,50 kroner. Scoops elektroniske værktøjskasse ligger frit på elevunivers.dk

Serie
Scoop

Type
Hæfte

Forlag
Alinea

Hæftet er seneste nye bind i "Scoop"-serien fra Alinea og er, som de andre hæfter i serien, højaktuelt og meget anvendeligt i danskundervisningen i 7.-10. klasse. "Download fra 00'erne" giver et signalement af tiden fra 2000-2010, og indholdet er et nedslag over de mest karakteristiske forhold i perioden. Fokus er på sprog og stil, og sproget og kommunikationsformerne er ændret markant i forhold til tidligere. Det giver et godt afsæt for undervisning i periodens tekster, billeder og film. Forfatterne har organiseret materialet emneorienteret, så nogle af de temaer og emner, som har været mest fremtrædende i perioden, også er det i materialet.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne har helt efter konceptet et indledende kapitel, hvor de karakteriserer 00'erne. Herefter følger emnet "Hjertekvabab" med forskellige nye og spændende tekster. Navnlig digtet "Jeg elsker dig" giver i den grad mulighed for at undervise i sprog og stil. Herefter følger et afsnit om "Kortslutning" og et om "Byens puls". Endelig afsluttes hæftet med "Ha' en god dag", og her kan maleriet af Peter Carlsen fremhæves som et godt eksempel på opgaver til eleverne, der giver mening.

"Download fra 00'erne" er et fremragende hæfte til eleverne i 7.-10. klasse, og ikke mindst det gode og fine layout er med til at sælge varen til eleverne. Det er en super kvalitet ved materialet, at forfatterne har koncentreret sig om at finde gode og egnede tekster. God fornøjelse til både elever og lærer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.509 andre er allerede tilmeldt