0   275

... dengang for 20 år siden

Overlærer Madsens julesider.

Indtil lidt op i vort århundrede havde bornholmerne en yndet form for skemad i bræjnnvins-søvva, som man nød i juledagene og høstdagene, men som i øvrigt også kunne indtages, når gode venner kom på besøg. I en skål hældte man en pæn portion god, ren brændevin (uden aromatisk tilsætning), og heri rørtes honning, idet man blev ved med at røre, indtil brændevin og honning blev en harmonisk enhed. Derpå brækkede man kommenskringler i stykker, puttede dem ned i honningbrændevinen og lod dem stå og trække, så længe som man havde tålmodighed til. En ske blev sat i, og skålen gik på omgang. Det blev anset for søbemad af den bedre slags.

aviS81 nummer 9, december 1990

Artiklen fortsætter under banneret

Ny titel.

Generalforsamlingen i november vedtog, at alle husholdningslærere skal bruge titlen ernærings- og husholdningsøkonom. Samtidig udtalte generalforsamlingen: »Vi skal skabe de bedst mulige betingelser for foreningens arbejde med at slå den nye titel fast i offentlighedens bevidsthed. Derfor er det vigtigt, at alle husholdningslærere bruger samme titel. Ernærings- og husholdningsøkonomforeningen er navnet, foreningen har fra nytår en plan: At alle i kongeriget senest den 1. april har hørt om ernærings- og husholdningsøkonomer. Du kunne jo begynde med julehilsnerne til familie og venner«.

Husholdningslæreren nummer 12, december 1990

Nu skal der eksperimenteres og leges.

Torsdag den 10. januar 1991 åbner Experimentarium. Fra denne dag vil én af Tuborgs gamle tappehaller være fyldt med 225 opstillinger, som videbegærlige og nysgerrige børn og voksne kan få lov at lege og eksperimentere med. Experimentarium er, hvad man i USA kalder et Science Center, og det er ideen, at de besøgende skal kunne røre, prøve og bruge alt på udstillingen. Det er altså mere et aktivitetscenter end et museum, der åbner. Udstillingshallen er delt op i tre »gader«; i den ene handler det om mennesket, i den anden om naturen. Midtergaden viser samspillet mellem menneske og natur.

Experimentarium håber, at de besøgende går mere nysgerrige fra, end de kom.

Folkeskolen nummer 49, december 1990


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet