Anmeldelse Førstehjælp/ssp/færdselslære
0   336

Trafikliv 2010/2011

Trafikliv 2010/2011

Fakta


Titel
Trafikliv 2010/2011

Type
Diverse

Forlag
Rådet for Sikker Trafik

"Trafikliv" kommer rundt om det hele. Det er spændende læsning, og man kan ikke undgå at komme til at tænke over de mange dilemmaer, man oplever i trafikken. Layoutet er flot og artiklerne lige til at gå om bord i. Der appelleres både til følelser, fornuften og til de unge, som nødig vil bruge deres lommepenge på færdselsbøder. To super-kändisser, Jesper fra "X Factor" og fodboldspilleren Nicklas Bendtner, bliver også omtalt.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er mange gode grunde til at bringe færdselslære ind i 8.-10.-klasserne. En meget tungtvejende grund er, at vores unge, når de har forladt folkeskolen, oplever de farligste ti trafikår i deres liv. En statistik viser, at antallet af dræbte unge er stigende, samtidig med at det totale antal trafikdrab er faldende. Tilsyneladende er aldersgruppen 16-26 parat til at tage risici, som forældregenerationen ikke ville drømme om.

Det er en udbredt opfattelse, at færdselslære er en disciplin, der kun undervises i i de små klasser. Med det store pres på faglighed og resultater, der er i de store klasser, er det ikke underligt, hvis læreren eller skolelederen ikke kan finde plads på skemaet til netop færdselslære. Det er derfor ganske indlysende og smart tænkt, når Rådet for Sikker Trafik foreslår, at "Trafikliv" anvendes i dansktimerne - og for eksempel læses i stedet for en novelle - men det kan også fint bruges i matematik. Så opfordringen herfra er: Brug dette tillæg, det er både godt og gratis.

"Trafikliv" er et tillæg til Politiken og udgives i samarbejde med Trygfonden og Rådet for Sikker Trafik. Avisen er udsendt til alle 8.-, 9.- og 10.-klasser i uge 41.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ