Anmeldelse

Sirat Rasul Allah

Sirat Rasul Allah

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sirat Rasul Allah", der betyder "Allahs Profets biografi", er skrevet af Muhammad ibn Ishaq (død 767). Profeten døde i 632, og denne biografi regnes for at være den ældste og den, som også har størst autoritet blandt Muhammed-biografier. Der er ikke tale om en blot ukritisk levnedsbeskrivelse, ibn Ishaq giver et realistisk billede af profetens liv, af personer i hans omgivelser og af holdninger, han formulerede i forskellige situationer.

Fakta:

Titel: Sirat Rasul Allah

Oversætter: Ellen Wulff

ISBN: 9788761627100

Pris: 110 kroner

Sider: 114 sider

Serie: Religionshistoriske hovedværker

Type: Bog

Forlag: Systime

Naturligvis beskrives Muhammeds diskussioner og kampe med polyteisterne, der ender med erobringen af Mekka, grundigt, men biografien giver også et godt billede af blandt andre hans kone Khadidja.

Biografien er ikke henvendt til folkeskolens religionsundervisning, men et uddrag vil kunne bruges. For eksempel giver kapitel 42 om den sidste valfart og Muhammeds afskedstale et godt indtryk af sprog og stil og af de ord og budskaber, som muslimer også i dag forholder sig til.