Anmeldelse Kristendomskundskab
0   281

Sirat Rasul Allah

Sirat Rasul Allah

Fakta


Titel
Sirat Rasul Allah

Oversætter
Ellen Wulff

ISBN
9788761627100

Pris
110 kroner

Sider
114 sider


Som e-bog koster den 27,50 kroner

Serie
Religionshistoriske hovedværker

Type
Bog

Forlag
Systime

"Sirat Rasul Allah", der betyder "Allahs Profets biografi", er skrevet af Muhammad ibn Ishaq (død 767). Profeten døde i 632, og denne biografi regnes for at være den ældste og den, som også har størst autoritet blandt Muhammed-biografier. Der er ikke tale om en blot ukritisk levnedsbeskrivelse, ibn Ishaq giver et realistisk billede af profetens liv, af personer i hans omgivelser og af holdninger, han formulerede i forskellige situationer.

Artiklen fortsætter under banneret

Naturligvis beskrives Muhammeds diskussioner og kampe med polyteisterne, der ender med erobringen af Mekka, grundigt, men biografien giver også et godt billede af blandt andre hans kone Khadidja.

Biografien er ikke henvendt til folkeskolens religionsundervisning, men et uddrag vil kunne bruges. For eksempel giver kapitel 42 om den sidste valfart og Muhammeds afskedstale et godt indtryk af sprog og stil og af de ord og budskaber, som muslimer også i dag forholder sig til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt