Ungdom

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mærkeligt nok er trangen til at blive en anden stærkest på det tidspunkt, man knap nok er blevet sig selv.

(Jens Christian Grøndahl)

Man skal aldrig lade det, man har lært, influere på sin uddannelse.

(Mark Twain)

Vores hadefulde opgør med den vidensorienterede skole var så succesrig, at den i dag er fuldstændig udraderet. Det betyder, at den tværfaglighed, som børn og unge i dag udsættes for, hviler på et ekstremt skrøbeligt grundlag af manglende fagkundskaber. Det er en katastrofe.

(Sten Clod Poulsen)

Gennem nedsættelsen af valgretsalderen i mange lande har puberteten nu umiddelbar indflydelse på verdenspolitikken.

(Dick Howard)

Den unge har håb, som aldrig går i opfyldelse, den gamle har minder om noget, som aldrig er sket.

(Hector Muneo)

Engang var der noget, man skulle kunne, skulle vide. Og det var flovt ikke at kunne det. I dag er uvidenhed ikke forbundet med skam. Tværtimod. Hver enkelt definerer sig selv. I en mig-kultur er det mig, der bestem-mer, hvad der er fedt. Og så er det hele ét fedt.

(Henrik Jensen)

Vores mødre har gjort os verdens største bjørnetjeneste. De har opdraget en generation af drenge, der grundlæggende mangler selvtillid. Det er gået galt for en halv generation. Jeg tror ikke, den er til at redde i det store og hele, selv om der er megamange penge i at kalde sig coach eller terapeut og sige, at man kan lære folk at finde den eneste ene.

(Lisbeth Larsen)

Ligesom forældre ikke skal tage æren, hvis det går godt for børnene, skal forældrene omvendt heller ikke bære rundt på skyld, hvis det går galt.

(Asger Aamund)

Else