Debat

Uklart ærinde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 41 fandt Lotte Lange mig 'fantastisk naiv', hvilket jeg gav hende fuldt og helt ret i.

I nummer 43 har hun den opfattelse, at hendes indlæg 'har gjort indtryk'.

Igen må jeg bøje mig og give Lotte ret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det gør et stort og voldsomt indtryk på mig, når hovedstyrelsesmedlemmer udtaler, at præcis deres holdninger 'ikke bør ties ihjel', men samtidig opfordrer mig til at tie!

En sådan selv- og demokratiopfattelse gør da indtryk!

Lotte er principielt imod 'decentrale' overenskomster.

Altså imod formen.

Centrale overenskomster har i snart mange år på ingen måde sikret medlemmerne lige forhold landet over.

Vi, der er flerkommunekredse, har længe kendt dette problem.

Derfor interesserer formen ikke mig, men alene indholdet.

Giver indholdet os som kredse nogle lokale muligheder/rettigheder, det ikke er muligt at få centralt, så tager jeg mulighederne.

Hvis nej-sigerne alene bedømmer en overenskomst på formen, kan jeg da pludselig langt bedre forstå deres rygmarvsreaktioner.

At Lotte - oven i købet som hovedstyrelsesmedlem - fortsat ikke vil fortælle medlemmerne, at overenskomsten ikke giver kommunerne alibi for de mange hovedløse nedskæringer, samt at de i de kommende lokale forhandlinger kommer til at sande det, er mig en fortsat gåde.

'Vi er alle i gang med at kæmpe med næb og kløer og gode argumenter', siger Lotte.

Betyder det, at alle nu alene vil fremføre foreningens opfattelse af overenskomsten og dermed afvise kommunernes?

Betyder det, at alle nu vender aggressionerne mod arbejdsgiversiden og ikke mod DLF - nej vel!

Betyder det, at hele hovedstyrelsen uden forbehold eller men'er står klart og tydeligt bag formanden, når hun i øjeblikket ikke vil underskrive overenskomsten og dermed 'gå i kødet på Kommunernes Landsforening' - nej vel!

Betyder det, at hele hovedstyrelsen entydigt vil bakke en eventuel lovlig konflikt op, hvor også medlemmerne pålægges nogle pligter - nej vel!

At mit ærinde skulle være uklart, kan da vist kun være Lottes opfattelse.

Men så alligevel en sidste gang for Lotte:

Danmarks Lærerforening er alene en stærk fagforening, når formanden (uanset hvem) 'går i byen med fuld opbakning i baglandet' - selvfølgelig efter en grundig intern debat.

Det medfører naturligvis, at vi hver især kan komme i situationer, hvor man personligt - efter en lovlig og demokratisk afgørelse - må vige til fordel for foreningens og flertallet af medlemmernes tarv! Det bør ikke ties ihjel. Er det så svært at forstå?

Torben Møller Petersen

kredsformand for

Sydfyns Lærerkreds