0   152

... dengang for 20 år siden

Plejevederlag ved pasning af døende.

Folketinget har vedtaget en ændring af bistandsloven. Efter denne lov kan personer, som passer nærtstående, der ønsker at dø i eget hjem, få en godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste. Plejevederlaget beregnes på baggrund af vedkommendes indtægt de seneste 12 måneder, men kan dog højst udgøre et beløb svarende til højeste hjemmehjælperløn med stedtillæg. Betingelsen for at yde plejevederlaget er, at hospitalets behandling efter en lægelig vurdering er udsigtsløs, og at den syges tilstand ikke i øvrigt nødvendiggør indlæggelse eller forbliven på sygehus eller anden institution.

Loven træder i kraft den 1. juli 1990.

Artiklen fortsætter under banneret

aviS 81 nummer 5, juni 1990

Nyt domicil.

Den 15. maj var der grundstensnedlæggelse til den nye bygning i Forbrugerstyrelsen. Husholdningslærerforeningen var med, fordi Forbrugerstyrelsen er arbejdsplads for mange af foreningens medlemmer. Formanden for foreningen, Inge Jacobsen, havde en todelt kage med fra La Glace. En lille grøn del af kagen repræsenterede udgifterne til ernæringsoplysning - 50 øre per dansker om året. En meget stor murstensrød del af kagen repræsenterede udgifter til den nye bygning - 50 millioner kroner. Hendes håb var, sagde hun, at der også i den nye bygning ville være råd til ernæringsoplysning.

Husholdningslæreren nummer 6, 1990

Piller og post klares fra landsbyskole.

Skoleinspektøren på Kollerup Skole ved Jelling er også »postmester« og pedellen »medicinmand«. Så når Peter kommer i skole, kan det godt tænkes, han har giroindbetalingerne og afstemte penge med til el og forsikringer. Og Maren i Kæret kommer ikke for at få genopfrisket sin abc, men efter den kraftige hostesaft, lægen ordinerede per telefon, og som rutebilen bragte hid. Der er tale om et forsøg, som begyndte, da den lokale brugs efter skranten opgav ævred, holdt ophørsudsalg, drejede nøglen om og lod 1.500 beboere tilbage uden nærbutik.

Det gav skoleinspektør Erling Sand med 11 kolleger og 130 elever en ekstra kasket, sådan billedlig talt, for selv holder han fast ved, at der kun er plads til den ene, der følger med embedet som inspektør.

Folkeskolen nummer 25, juni 1990


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet