Debat

Læs om Singapore

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Ryg dansk, ryg dansk«, var omkvædet på en sang, som vi skrålede for snart et halvt århundrede siden. Men det holder jo ikke. »Røgen« fra udlandet præger os en hel del. Har du læst de spændende artikler i månedsmagasinet Undervisere om undervisning i Singapore? Ellers gør det.

Kommer selv lidt omkring i Europa, Nordamerika og New Zealand. Bringer jævnligt artikler med hjem på »udenlandsk«. Desværre er mange dygtige, danske lærere og pædagoger, som jeg søger at prakke artiklerne på, ret afvisende over for at læse udenlandsk. Derfor bliver sådanne informationer oftest formidlet via »autoriserede forskere«, der naturligvis udvælger og sorterer efter egne opfattelser. Måske er det en af grundene til, at vi ikke rigtig hænger på? Kære tidligere kolleger: Kast jer ud i at læse faglitteratur på fremmedsprog. Der findes mange guldgruber på i hvert fald engelsk, norsk, svensk og tysk. Det kan være lidt hårdt i starten, men det lønner sig.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler