Anmeldelse

Kan det, det skal

"Abacus" til mellemtrinnet er et fornuftigt matematiksystem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er udkommet et sæt "Abacus"-matematikbøger til mellemtrinnet fra 4. til 6. klasse.

Fakta:

Titel: Abacus i Matematikkens Univers

Forfatter: Connie Nielsen, Elisabeth Tang

Pris: 493,75

Sider: 102

Type: Opgavebog

Forlag: Forlaget Matematik

Pris: 106,25

Sider: 92

Type: Elevbog

Pris: 618,75

Sider: 162

Type: Lærervejledning

Elevbogen består af syv forskellige temaer: friluftsliv, livet på havnen, biler og trafik, den gamle skole, spil, Europa og storcenter. De to første sider i hvert tema i elevbogen ligner hinanden i opbygningen: Temaet starter med fagordene i en ramme, en tegning, Fælles Mål, læringsmål og eksempler. Bagerst i lærervejledningen findes kopisider til evaluering af de temaer, eleven selv kan arbejde med.

De matematikfaglige stofområder bliver behandlet digitalt i en samling faglige emner, som kan hentes på forlagets hjemmeside. Programmerne kan bruges som oplæg til arbejdet, og eleverne kan arbejde med dem individuelt eller i mindre grupper som inspiration eller repetition.

Der findes også her en plakat til systemet med faglige begreber og formler, som kan hænges op i klassen ved siden af de tidligere års plakater.

Tegningerne i bøgerne er farvede, og der findes tegnede kort i elevbøgerne, næsten ligesom dem man finder ved indgangen til en skov, når man skal på tur i naturen. Undervisningen kan nemt flyttes uden for klasselokalet. Mange aktiviteter kan foregå i en hal eller på udearealer, så eleverne får bevæget sig.

"Abacus" lever fuldt ud op til alle krav, der knytter an til Fælles Mål på mellemtrinnet. Der er mange meget nyttige emner, matematiske problemløsninger og regnestykker, som eleverne kan bruge i deres dagligdag eller på udflugter i naturen.