Anmeldelse Matematik mellemtrin
0   19

Kan det, det skal

"Abacus" til mellemtrinnet er et fornuftigt matematiksystem.

Fakta


Titel
Abacus i Matematikkens Univers

Forfatter
Connie Nielsen, Elisabeth Tang

Pris
493,75

Sider
102

Type
Opgavebog

Forlag
Forlaget Matematik


Pris
106,25

Sider
92

Type
Elevbog


Pris
618,75

Sider
162

Type
Lærervejledning

Der er udkommet et sæt "Abacus"-matematikbøger til mellemtrinnet fra 4. til 6. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Elevbogen består af syv forskellige temaer: friluftsliv, livet på havnen, biler og trafik, den gamle skole, spil, Europa og storcenter. De to første sider i hvert tema i elevbogen ligner hinanden i opbygningen: Temaet starter med fagordene i en ramme, en tegning, Fælles Mål, læringsmål og eksempler. Bagerst i lærervejledningen findes kopisider til evaluering af de temaer, eleven selv kan arbejde med.

De matematikfaglige stofområder bliver behandlet digitalt i en samling faglige emner, som kan hentes på forlagets hjemmeside. Programmerne kan bruges som oplæg til arbejdet, og eleverne kan arbejde med dem individuelt eller i mindre grupper som inspiration eller repetition.

Der findes også her en plakat til systemet med faglige begreber og formler, som kan hænges op i klassen ved siden af de tidligere års plakater.

Tegningerne i bøgerne er farvede, og der findes tegnede kort i elevbøgerne, næsten ligesom dem man finder ved indgangen til en skov, når man skal på tur i naturen. Undervisningen kan nemt flyttes uden for klasselokalet. Mange aktiviteter kan foregå i en hal eller på udearealer, så eleverne får bevæget sig.

"Abacus" lever fuldt ud op til alle krav, der knytter an til Fælles Mål på mellemtrinnet. Der er mange meget nyttige emner, matematiske problemløsninger og regnestykker, som eleverne kan bruge i deres dagligdag eller på udflugter i naturen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.162 andre er allerede tilmeldt