Per Wimmer vil være den første dansker i rummet.

Elever bygger fremtidens månebase

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleeleverne i 8. og 9. klasse bliver efter sommerferien udfordret til at komme med design-ideer til en fremtidig forskningsbase på månen.

Danske virksomheder inden for rumforskning spiller en central rolle i undervisningsprojektet, som omfatter lærerkurser, undervisningsmateriale, en landsdækkende emneuge og en skolekonkurrence.

Projektet indledes med en række lærerkurser, hvor deltagerne får mulighed for at møde medarbejdere fra danske virksomheder, der arbejder med rumfartsteknologi.

Per Wimmer har sat sig for at blive den første dansker i rummet. Han har købt billet til flere private rejser til rummet og forventer, at drømmen går i opfyldelse i 2011. Han tager også sammen med formidlere og virksomhedsrepræsentanter landet rundt for at møde og inspirere så mange elever som muligt.

Læs mere på www.viden.jp.dk/rummet