... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Roskilde Amt: Amtskommunepuljer.

De første erfaringer med amtskommunepuljerne er i hus. Fra starten var vi ikke udelt begejstrede over denne nyskabning i de indgåede aftaler - på den anden side har der heller ikke været en meget markant modstand. Vi har slået os til tåls med det som det uundgåelige, det er blevet.

Ikke kun os, men heller ikke amtet har været særlig begejstret, tilsyneladende. Amtet har ingen forslag stillet. Kredsen har ud af 109 portioner stillet forslag om 48, hvoraf de 24 blev forhandlet i hus. Det drejer sig om udarbejdelse af en kommunikationspjece. Amtet kunne ikke godkende et forslag om puljetildeling for deltagelse i planlægning af pædagogisk dag med emnet: Specialundervisningen i Roskilde Amt.

aviS81 nummer 2, februar 1990

Husholdningslærerforeningen 60 år.

Et 60-års-jubilæum er en god anledning til at se fremtiden i øjnene og diskutere, hvordan den nye epoke i foreningens liv skal formes, siger formand Inge Jacobsen. Vi husholdningslærere har brug for at organisere os i vor egen forening, blandt andet fordi

- vi skal sikre os rimelige løn- og ansættelsesforhold

- vi skal tilkæmpe og sikre os nye jobområder

- vi skal sikre, at vores uddannelse hele tiden svarer til de krav, arbejdsmarkedet stiller, samtidig med at vi skal påvirke uddannelsen i den retning, vi ønsker

- vi skal arbejde for en videnskabeliggørelse af fagområdet husholdning på områdets egne præmisser.

Husholdningslæreren nummer 2, februar 1990

Læserbrev: Giv undervisningsministeren fred.

Prøv dog i nogle uger at give undervisningsminister Bertel Haarder fred!

Jeg mener det helt bogstaveligt og konsekvent. Undlad i mindst en måned at bruge så meget som et ord om ham, af ham, mod ham, med ham, fra ham og til ham.

Det vil give ministeren tid til at tænke sig om og os andre tid til at få blodtrykket en smule ned.

Jeg opfatter ministeren som en stor drillepind. Han elsker at se et fagblad, som uge efter uge må ofre flere meter spalteplads på vej mod baglinjen for at klare ministerens hårde server.

Kjeld Johansen, Gudhjem

Folkeskolen nummer 7, februar 1990