Debat
0   165

Tak for de ord, Lars Løkke

Af de emner, statsministeren havde med i sin nytårstale, var hans omtale af folkeskolen noget af det, der var mest konkret. Som indledning til omtalen af skolen sagde Lars Løkke:

»Til jer børn, som ser med her i aften, vil jeg sige, at I kan noget, som I er blandt de bedste til i verden. I er kreative. I er glade for - og gode til - samarbejde. I er glade for jeres skole .«.

Artiklen fortsætter under banneret

Tak for de ord, Lars Løkke. Det er første gang, jeg i denne regerings lange æra kan konstatere, at der kan komme rosende ord om folkeskolen ud af en statsministers mund.

Det glæder mig, at statsministeren anerkender, at kreative kompetencer, evnen til samarbejde og glæden ved skolen er væsentligt for børn og unge, der skal klare sig godt i en globaliseret verden. I alt for mange år har det været som at råbe i skoven, når lærere og Lærerforening har søgt at betone disse kompetencer i forhold til den vridemaskine af negativ retorik, denne regering ofte har anvendt om skolen og dens mennesker.

Hvis statsministerens konstatering kan få lov til reelt at være »indgangsbønnen« til det 360-graders-eftersyn, folkeskolen nu skal igennem, kan vi, indtil det modsatte måtte blive bevist, håbe, at akkompagnementet fra regering og embedsmænd i finans- og undervisningsministerierne bliver med fokus på det, vi er gode til, som afsæt for at sætte ind der, hvor der måtte være behov for forbedring.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ