Hvis du brænder for dit fag

Måske skal du være pædagogisk konsulent på et center for undervisningsmidler. Det et populært med mange faglige og karrieremæssige muligheder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vi får rigtigt mange ansøgninger, når der bliver slået en stilling som pædagogisk konsulent op. Men der er ingen grund til at holde sig tilbage. Har du en baggrund som folkeskolelærer eller anden undervisningsrelateret uddannelse og brænder du for dit fag, kan du komme i betragtning«, siger Elsebeth Sørensen.

Hun er driftskoordinator for Informationssamling Slagelse, der er en del af Center for undervisningsmidler Sjælland. Her er der i øjeblikket bud efter to halvtids- og en heltidskonsulent.

»Faren ved en halvtidsansættelse er, at du ikke synes, at du er nok tilstede i begge job, men sådan er de fleste konsulentstillinger på centre for undervisningsmidler. Det er en stor fordel, at konsulenten bevarer en tæt kontakt til lærergerningen«, siger driftskoordinatoren.

Jobbet indebærer at du ved meget om undervisningsmidler i bog- og andre former, og at du sparrer med lærere om, hvordan de kan bruge dem bedst muligt. Det foregår i forbindelse med kurser på centret og ved besøg på folkeskolerne. Konsulenterne har stor indflydelse på centrenes indkøb af undervisningsmidler og på, hvordan lærerne bruger dem set i lyset af Fælles Mål og forskellige elevgrupper.

»Du skal være lidt af en ildsjæl med hensyn til skolen og det faglige. Det er der mange lærere, der er, men som noget særligt skal du også have lyst til at dele din viden med andre. Har du det, er forudsætningerne på plads. I den forbindelse betyder det ikke noget, om du er 30, 40 eller 50 år, men erfaring som lærer er en betingelse«.

Som pædagogisk konsulent på et center for undervisningsmidler får du mulighed for at udleve drømmen om, hvordan fag i folkeskolen kan formidles.

Du får samtidig et godt springbræt til at komme videre i karrieren.

»Mange konsulenter får smag for indflydelse og nye udfordringer. Derfor er det de færreste, der vender tilbage til deres gamle job på fuld tid. Nogle bliver afdelingsledere, og andre skoleledere«.

I stillingsopslag kan man læse, at det er en god idé på forhånd at have erhvervet en pædagogisk diplomuddannelse eller en anden videreuddannelse, men det er sjældent et krav. Der er som regel mulighed for at videreuddanne sig samtidig med konsulentjobbet.

På den måde appellerer jobbet til mange. Til gengæld får man som kombinationsansat kun et tillæg oven i den normale lærerløn.

For fremtiden vil landets Centre for undervisningsmidler være en integreret del af seks university colleges, men de vil fortsat være placeret mange forskellige steder, så der kan opretholdes en tæt

forbindelse til de enkelte folkeskoler.

Center for Undervisningsmidler Sjælland er en del af University College Sjælland, og har 17 konsulenter ansat.