Anmeldelse Skønlitteratur
0   2

En bog om skilsmisse for drenge

At benytte fantasi og udføre mirakler kan være en god idé, men her bliver det forceret komisk.

Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv

Fakta


Titel
Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv

Forfatter
Flemming Møldrup

Illustrator
Rasmus Juul

Pris
200

Sider
162

Forlag
Politikens Forlag

Albert Svenssons forældre er skilt. På forunderlig vis kommer Helligånden på Guds bud på besøg hos Albert. Det viser sig dog, at Helligånden har taget fejl og er gået forkert, og da Gud og Helligåndens mission er at gøre verden til et rart sted at være, giver Helligånden Albert ét ønske til opfyldelse som kompensation for fejltagelsen. Ønsket er selvfølgelig, at hans forældre skal finde sammen igen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det bliver på alle måder en meget kaotisk uge, hvor ingen forstår, hvad det er, der foregår. Især understreget af at Alberts ven Oscar ikke holder sig tilbage med at udbasunere, at Albert har haft besøg af Helligånden, og at han er den nye Messias. Kun Alberts forældre bliver ikke underrettet, og der opstår de mest groteske situationer, hvor Alberts far ganske mister herredømmet over sine egne handlinger, hvilket gør, at han mod sin vilje opsøger Alberts mor og nærmest flytter hjem til dem. Albert mærker derudover, at verden på forunderlig vis bliver bedre. Han får en kæreste, skolens sødeste pige. Andre elever og lærere opsøger ham for at bede om helbredelse og udføre mirakler med mere.

Det bliver dog besværligt med alle disse forventninger, og derhjemme kommer det heller ikke til at fungere efter hensigten. Han får heldigvis igen besøg af Helligånden, som kan sætte en stopper for det hele. Der kommer dog det gode ud af det, at Alberts forældre kommer til at se skilsmissen fra Alberts perspektiv og får lavet nogle mere hensigtsmæssige løsninger for samværet.

En historie om skilsmisse lagt ind i en bizar ramme og med nogle grotesk karikerede voksne, og hvor guddommelig indgriben er mulig, som eventuelle læsere i målgruppen de 9-12-årige drenge vil være uforstående over for, selv om man absolut ikke skal underkende, hvad børn forstår.

Det kan undre, at forfatteren i en note nederst på en af de første sider skriver følgende: ”Alt, hvad jeg har skrevet om Gud og Helligånden, er plukket frit fra min fantasi. Jeg bruger dem, som jeg vil, uden skelen til den anden bog, hvor de også optræder. Derfor er bogen også blottet for religiøse intentioner. Men til gengæld fuld af personlige”. Denne skelnen er umulig, i hvert fald for en voksen læser, men hvorfor vil forfatteren ikke stå ved den religiøse holdning med de mange lån fra bibelen?

Det bliver for anstrengt. Jeg vil mene, at denne bog snarere henvender sig til de voksne, der er i skilsmisse, og som skal have det til at fungere med børnene.

Men bogen er herligt illustreret med tegninger af Rasmus Juul.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.949 andre er allerede tilmeldt