Anmeldelse

Happy No. 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Happy" er sidste del af et grundbogssystem for 7.-9. klasse. Systemet består af tekstbog, arbejdsbog, lærervejledning og et cd-sæt og lægger vægt på skriftlighed, tekstforståelse og ordforrådstilegnelse.

Textbook samler et bredt udvalg af gode og spændende tekster, og temaerne popmusik, kærlighed, Canada, opfindelser og amerikansk historie rammer aldersgruppen godt. Der er britiske og nordamerikanske tekster, og her er det et stort plus, at cd'en er indspillet med tilhørende autentiske accenter. "Happy" er tydeligt differentieret, sådan at tekster og opgaver i begge elevbøger er inddelt i sværhedsgraderne A, B og C. Det er godt tænkt.

Med henblik på den kommende 9.-klasse-eksamen er der rigtig god hjælp at hente i lærervejledningen, her er en guide til læreren om den mundtlige eksamen og elevens selvvalgte emne. Alle bogens tekster er omregnet til normalsider, så det er meget let at lave opgivelser. Blandt andet er der fire siders uddrag fra "Across the Nightingale Floor" og "The Subtle Knife" og to gode noveller af passende længde. Lærervejledningen er grundig og informativ, og den har mange gode kopisider med opgaver af høj kvalitet.

Jeg kan godt lide workbook, den er grundig og lægger op til mange arbejdsformer, her er flere gode multiple-choice-opgaver, lytteøvelser og fokus på ordforråd. Bagerst i workbook finder man et stort selvstændigt kapitel om grammatik, det dækker bredt og kan også bruges som opslagsværk.  

Layoutet i begge elevbøger er stilrent, pænt og tidløst, så mon ikke materialet også vil føles indbydende, selv når det har stået flere år på boghylden.