Merete Bielefeldt Wandborg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdag den 24. juli 1999 nåede budskabet os på Ankermedets Skole i Skagen. Vores tidligere kollega Merete Bielefeldt Wandborg var død.

Selv om vi vidste, at Merete var alvorligt syg, kom meddelelsen alligevel uventet hurtigt, og det er svært at forstå, at hun ikke er imellem os længere.

Merete var ansat på Ankermedets Skole, siden hun som ung lærer kom til skolen i 1965 indtil sin pensionering i 1996.

Da Meretes sygdom efterhånden gav hende helt urimelige arbejdsvilkår at virke under, traf hun på både modig og værdig vis en meget vanskelig beslutning, der betød, at hun måtte søge sygepensionering. Hun savnede selvfølgelig det kollegiale fællesskab, som hun havde haft på skolen gennem godt 31 år, og kiggede ofte indenfor til en sludder og kop kaffe.

Meretes skoleliv blev først og fremmest delt mellem klasselærerens rolle og hendes store interesse for sprog. Den boglige dannelse fornægtede sig ikke, og hun læste mange bøger - og helst på originalsproget, som hun plejede at sige. Og hun var meget dygtig til sprog. Dansk, engelsk, tysk, latin - da det var en del af fagplanen i skolen - og så ikke mindst fransk, hvor hun ikke nøjedes med at undervise folkeskolens elever, men også lod sin store viden på området komme både ungdomsskolens og aftenskolens elever til gavn.

På skolen var hun en ivrig forkæmper for flere midler til sprogfagene, og der er ingen tvivl om, at hendes indsats på området var medvirkende til at hæve det faglige niveau. Hun var samtidig en meget loyal kollega og særdeles pligtopfyldende i sin tjeneste. Hun holdt meget af at fordybe sig i tingene, hvorved hun udstrålede ro og besindighed.

Meretes undervisning var altid kendetegnet ved, at hun var velforberedt, og alt var omhyggeligt tilrettelagt. Undervisningen var desuden præget af hendes positive indstilling og viste, at hun var meget optaget af sit arbejde. Mange elever tænker givet tilbage på 'Fru Wandborgs' timer med glæde, og bedre skudsmål kan man næsten ikke få som lærer, end når tidligere elever tænker tilbage på én med glæde.

Vore tanker går nu til Flemming og Henriette med familie.

Æret være dit minde, Merete.

Personale og ledelse ved Ankermedets Skole