Første center på vej

Ti sjællandske uddannelsessteder går sammen om center for læreres og pædagogers grund-, efter- og videreuddannelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerseminarierne i Holbæk, Haslev og Vordingborg er gået sammen med pædagogseminarierne i Roskilde, Slagelse, Fuglebjerg og Nykøbing Falster om oprettelse af et pædagogisk Center for Videregående Uddannelse (CVU).

Med i centerdannelsen, der har arbejdstitlen CVU Øst, er desuden husholdningseminariet i Sorø, Ankerhus Seminarium, Seminariet for Formgivning i Nykøbing Falster samt Danmarks Lærerhøjskoles afdeling i Vordingborg.

De ti østdanske uddannelsessteder har fundet sammen, efter at Undervisningsministeriet i slutningen af april trak pistolen over for seminariernes rektorforsamlinger og sagde hænderne op eller bukserne ned: Senest 1. september skal I meddele os, hvilke seminarier I vil gå sammen med i et CVU - eller om I vil friste en tilværelse som Poor Lonesome Cowboy.

De ti bemeldte institutionsledere holdt møde sidste onsdag. Ingen har lyst til at lide den stille taxameterdød, der kan blive følgen af de næste års faldende studentertal, så de blev hurtigt enige om at slutte sig sammen i et CVU.

'Rektorerne er meget enige. Men CVU Øst er ikke vedtaget endnu, for det er ikke alle uddannelsesstederne, der har fået talt med deres bestyrelse endnu', fastslår rektor Ulla Koch, Ankerhus, der er med i projektets arbejdsgruppe.

Lærerhøjskolens afdeling i Vordingborg er gået med i projektet, fordi 'sådan er vilkårene', siger afdelingsinspektør Peter Rigbolt.

Og vilkårene er blandt andet, at 'mindsteforudsætningen for en CVU-dannelse inden for lærer- og pædagogområderne bør være, at centerdannelsen omfatter de to uddannelsesområder og en lærerhøjskoleafdeling', hedder det i et notat fra Undervisningsministeriet 27 april.

'Vi er glade for, at vi er kommet ud af usynligheden i den her proces', siger Peter Rigbolt, der følte sig usynlig i ministeriets første udspil, den såkaldte Ivan Sørensen-model.

Peter Rigbolt siger, at han er 'med' i CVU Øst, men gør opmærksom på, at Lærerhøjskolens rektorat og bestyrelse skal inddrages i den endelige beslutning.

En endelig afklaring mellem de ti institutioner skal foreligge inden 1. juli.