Anmeldelse Førstehjælp/ssp/færdselslære
0   371

www.trafiktjekket.dk

www.trakfiktjekket.dk

Fakta


Titel
www.trafiktjekket.dk


Kræver UNI-login. Lærervejledning kan hentes gratis på nettet, elevhæfte koster enkeltvis 15 kroner, og et sæt på 25 plus lærervejledning kan købes for 360 kroner

Type
Internet

Forlag
Rådet for større Færdselssikkerhed

Færdselslære er obligatorisk i folkeskolen, og her er et materiale, som med meget stor sandsynlighed vil skabe en både hed og konstruktiv debat i den 9. klasse, som Trafiktjekket henvender sig til. Den enkelte elev stilles en række spørgsmål med tre svarmuligheder om særdeles "hotte" dilemmaer i trafikken.

Artiklen fortsætter under banneret

En del af spørgsmålene går på, hvad den enkelte elev tror, de andre gør og mener. Den efterfølgende snak sætter gang i en tankerække, hvor den enkelte elev måske reviderer sin måde at tænke på om kammeraterne, og det sætter sig forhåbentlig spor ude i trafikken på et praktisk handleplan. Erklæret gode hensigter bliver til konkret ændret adfærd. Der lægges også op til, at forældrene inddrages.

Trafiktjekket har været afprøvet på en skole i Græsted, og Astrid Skou fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole har udarbejdet en kvalitativ analyse af forløbet. Den forventes færdiggjort ultimo maj og kan derefter læses på Rådet for Større Færdselssikkerheds site.

Materialet er meget gennemarbejdet, og det skulle nok kunne engagere brugerne, så det kan bestemt anbefales.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ