Sophias far fylder 70

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Per Kjeldsen er en kendt skikkelse i skole- og uddannelsesverdenen, hvor han har arbejdet som psykolog og proceskonsulent i en menneskealder. I fredags blev han 70 år. Men det forhindrer ham ikke i fortsat at arbejde på mere end fuld tid som leder af tænketanken Sophia.

Per Kjeldsen er nok mest kendt for sit engagement i børns tarv og folkeskolens situation, og med sin kontante og direkte stil er han en særdeles aktiv foredragsholder. Fjernsyn og radio har tit brugt ham i indslag om mobning, uro i skolen og undervisning og opdragelse - senest i Tv2's serie »Skolen - verdensklasse på 100 dage«.

Ud over at lede Sophia driver han stadig sit eget firma, Adapta Forlag og Rådgivning, og får også tid til at skrive bagsmæk-kommentarer i Folkeskolen. Per Kjeldsen er uddannet lærer, døvelærer, talepædagog og cand.pæd.psych. Han var lærer og speciallærer i ti år, seminarierektor i otte og chefpsykolog i Aalborg Kommune i 19 år.

Per Kjeldsen har skrevet bøger om mange emner - for eksempel »Dynamisk bogstavindlæring«, »Konkret matematik i 1.-2.-3. klasse«, »Opdragelse og undervisning«, »Samtalens psykologi og teknik« og »Spilleregler for 'ro' i klassen«. I 2003 fik han Danmarks Lærerforenings Stinus Pris og i 2006 Gymnasielærernes Landsforenings Pris.