Stemningen var høj på Rådhuspladsen, da københavnske elever fejrede Spil Dansk-dagen.

"Alle hopper, indtil festen stopper"

Hoppende skoleelever fra københavnske folkeskoler fejrede her til morgen Spil Dansk-dagen på Rådhuspladsen med dans og sang. Hele ugen byder på over 1400 arrangementer med fokus på dansk musik.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Partytime! Alle hopper, indtil festen stopper" - ordene svang sig rundt mellem indre Københavns huse, da elever med høje stemmer sang årets Spil Dansk-dag i gang.

Formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg bød elever og lærere velkommen på Rådhuspladsen og fortalte, hvordan han selv, når han går til kor, oplever, at træthed bliver blæst væk, når man synger.

Utterslev-lærere får pris for swing, hiphop og morgensang 

"Man bliver glad af at synge, og det skaber fællesskaber", sagde han.

Musiklærer Bjarne List Nissen styrede fra en ladvogn både orkester og det kæmpestore børnekor, og sikrede sig undervejs, at ingen frøs, ved at sætte bevægelser på sangene.

"Vi starter som en robot. Og så superduks - der skal fejes, en, to, tre, fire", lød det. Og eleverne hoppede, fejede og lavede robotbevægelser, mens de skrålede med på sangene.

Foruden 'Partytime' sang eleverne 'Buster', 'Under stjernerne på himlen', 'Go' morgen, Giraffer', 'Sensommervis'e og 'Nu vågner savannen'.

En af nyskabelserne i år er 'Danmarks nye skolesang 2014', som elever fra flere skoler har skabt i samarbejde med Spil Dansk-dagen og DR P4. Søren Rasted har skrevet en splinterny melodi, og 200 skoleklasser indsendte bud på en tekst. Et dommerpanel flettede bidragene sammen til en sang, som nu kan benyttes frit ved årets Spil Dansk Dag. 

200 klasser indsendte forslag til skolesang

 

 

 

Læs mere

Powered by Labrador CMS