Sorggrupper i folkeskolen er en succes

Ni skoler har gennem det sidste år tilbudt sorggrupper i folkeskolen som et pilotprojekt. En evaluering af projektet viser, at sorggrupperne i skolen er et godt supplement. Kræftens Bekæmpelse forsøger derfor at udbrede projektet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Antallet af sorggrupper for børn i Danmark er faldet fra 300 til 200 efter kommunalreformen.

"Det er rigtigt ærgerligt, at de nye storkommuner tilsyneladende udelukkende fokuserer på sundhed som fravær af sygdom og helt har valgt mental sundhed fra og dermed ikke prioriterer arbejdet med at hjælpe børn i sorg", siger projektleder og pædagogisk konsulent Per Bøge fra Kræftens Bekæmpelse.

Han mener, at skolerne i højere grad skal tænkes ind som et sted, der kan etablere sorggrupper. 96 procent af landets skoler har allerede en handleplan for, hvad der skal ske, hvis en elev mister en forælder eller en søskende.

"Skolerne er i stand til at finde de børn, som har brug for hjælp og dermed også de børn, hvis forældre ikke selv opsøger hjælp. Børnene er i trygge rammer, og deres sorggruppeledere er nogle af de voksne, som er på skolen i forvejen. Derfor er skolen et ideelt sted at tilbyde sorggrupper", siger han.

Pilotprojekt på ni skoler

Det seneste år har ni skoler derfor kørt et pilotprojekt med sorggrupper for børn, og Kræftens Bekæmpelses evaluering af projektet viser stor succes.

De har derfor nu planer om at samarbejde med tre til fire kommuner om, så kommunerne de næste to år skal etablere sorggrupper på alle de mere end 40 skoler.

PÅ Sofiendalsskolen i Aalborg, har pilotprojektet været en så stor succes, at skolens ledelse allerede har besluttet at sætte resurser, penge og arbejdskraft af, så sorggrupper på skolen kan være et permanent tilbud.