Ellum Skole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ellum Skole ved Løgumkloster er en mindre skole med 41 elever og fem lærere. Det må alt andet lige skabe en nærhed for både lærere, elever og forældre. Dette synes at skinne igennem, når man besøger Ellum Skoles hjemmeside på adressen http://home0.inet.tele.dk/ell

Skolen har med denne Internet-portal tænkt over, hvilken historie der skal fortælles. Her er informationer fra skoleleder, lærere, bestyrelsesrepræsentant og bibliotek. Informationer, der giver den forbipasserende et indtryk af, hvem og hvad Ellum Skole er. Det er udmærket, at man ønsker at give et billede udadtil, men det er centralt, at siden er relevant for de oplagte brugere, nemlig elever, lærere og forældre. Det er man opmærksom på i Løgumkloster. Siden har informationer om planlagte forældresamtaler, skolebestyrelsesmøder og aktiviteter. En god ide, der godt kunne suppleres med yderligere informationer om eksempelvis mødetidspunkter, dagsorden, tidligere mødereferater.

Mange forældre vil givetvis være interesseret i en mere dybdegående aktivitetskalender. Siden kunne endvidere gøres mere elevvenlig ved at have flere børnerelaterede oplysninger og links til fagene. Forældre kunne også forkæles med informationer om deres børns aktiviteter i klassen. Endelig bør der være et rent 'lærersted', hvor den enkelte lærer nemt kan finder inspiration til brug af Internettet i sin undervisning. Det må først og fremmest være skolens potentielle interessefæller, der får glæde af det store arbejde, det er at udarbejde en god Internet-side.

Christian Ravn og Jimmi Hansen