Klar til strejke i 55 kommuner

Blokadevarsel for ledige stillinger på både kommunale og amtslige skoler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 21. april - dagen efter urafstemnings-nej'et - varslede Lærernes Centralorganisation strejke for cirka 6.500 medlemmer, heraf næsten 6.000 medlemmer af Danmarks Lærerforening og Københavns Lærerforening. Strejken er varslet til at træde i kraft ved døgnets begyndelse den 20. maj og kan betyde arbejdsnedlæggelser på 17 folkeskoler i København og på samtlige folkeskoler i 54 andre kommuner samt på ni amtsskoler. Tjenestemandsansatte og ledere er ikke omfattet af strejken.

Lærernes Centralorganisation har samtidig varslet blokade over for alle kommuner og amter, ligeledes fra den 20. maj. Det betyder, at ingen overenskomstansatte medlemmer må søge eller lade sig ansætte i stillinger opslået i henhold til overenskomsten for lærere i folkeskolen, overenskomst for lærere i ungdomsskolen, overenskomsten for skoler for vidtgående specialundervisning eller overenskomst for lærere ved undervisning af voksne indvandrere. Fra og med næste nummer af Folkeskolen vil stillingsopslag, der er omfattet af blokaden, være mærket, men blokaden vil altså også omfatte stillinger, der er slået op andre steder, for eksempel stillinger som ungdomsskolelærer. Hverken strejke eller blokade gælder tjenestemandsansatte.

Strejkevarslet omfatter følgende kommuner og amtskommunale skoler for vidtgående specialundervisning i folkeskolen med videre:

Københavns Kommune:

Christianshavns Skole, Rådmandsgades Skole, Frederikssundsvejens Skole, Østrigsgades Skole, Klostervængets Skole, Katrinedals Skole, Holbergskolen, Enghave Plads Skole, Husum Skole, Skolen på Islands Brygge, Langelinieskolen, Øster Farimagsgades Skole, Sortedamskolen, Lykkebo Skole, Ålholm Skole, Blågårdskolen, Sjællandsgades Skole.

Københavns Amt:

Brøndby, Rødovre, Hvidovre, Gladsaxe, Søllerød, Tårnby

Frederiksborg Amt:

Allerød, Frederikssund, Skævinge, Skolen ved Kæret, Frederikssund, Skolen ved Skoven, Hillerød

Roskilde Amt:

Ramsø, Roskilde, Vallø

Vestsjællands Amt:

Dianalund, Fuglebjerg, Holbæk, Ringsted, Ådalskolen, Ringsted

Storstrøms Amt:

Fakse, Rudbjerg, Sakskøbing, Vordingborg

Bornholms Amt:

Neksø, Skolen på Sveasvej, Rønne

Fyns amt:

Glamsbjerg, Nr. Åby, Nyborg, Odense, Tranekær, Lindholmskolen, Nyborg

Sønderjyllands Amt:

Bredebro, Haderslev, Nørre Rangstrup, Rødekro, Skolen ved Stadion, Haderslev

Ribe Amt:

Billund, Vejen, Ølgod, Kostskolen Assersbølgaard, Brørup

Vejle Amt:

Gedved, Jelling, Kolding, Nørre-Snede

Ringkøbing Amt:

Holstebro, Lemvig, Trehøje, Åmoseskolen, Herning

Århus Amt:

Rosenholm, Ry, Silkeborg, Skanderborg, Århus

Viborg Amt:

Spøttrup, Thisted, Tjele

Nordjyllands Amt:

Brovst, Hals, Hjørring, Nibe, Skørping, Fjordskolen, Storvorde