0   241

Sygeplejersker vil strejke

Omkring 5.000 sygeplejersker vil strejke for højere løn

Mere i løn - det er det klare krav fra flertallet af Dansk Sygeplejeråds medlemmer efter urafstemningen om overenskomstresultatet. På forhånd havde et flertal af de delegerede på en ekstraordinær kongres om forliget stemt hovedbestyrelsens flertal ned, og ved urafstemningen den 12. april stemte over 21.000 aktive medlemmer nej og knap 13.000 ja. Stemmeprocenten var 8,3 procent.

Dansk Sygeplejeråd har varslet konflikt for cirka 2.500 sygeplejersker og 500 radiografer fordelt på sygehuse i alle amter og for 2.000 kommunalt ansatte sygeplejersker. På et efterfølgende hovedbestyrelsesmøde blev konflikttemaet endeligt fastlagt - sygeplejerskerne vil generelt op på et højere lønniveau.

Artiklen fortsætter under banneret

Sygeplejerskerne har foreløbig ikke meldt ud, at de ønsker at vælte det samlede kommunale forlig. De kommunalt ansattes repræsentanter i forhandlingsfællesskabet KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) mødes fredag den 23. april og opgør de indkomne afstemningsresultater.kara


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet