Debat

Nye årsager til indlæringsvanskeligheder

Der er en nu dokumenteret grund til boomet i antallet af diagnoser, som skolen ikke kan afhjælpe med pædagogiske metoder. The Lanchet, det engelske videnskabelige tidsskrift har offentliggjort et resultat af forskning der sigter på at forstå sammenhængen bedre mellem indlæringsvanskeligheder og giftstoffer i vore nære omgivelser og fødevarer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye årsager til boomet i antallet af børn med diagnoser, kan forklare de mange udfordringer på området med store udgifter til specialundervisning. Måske var det ikke en snæver skolekultur som sendte børnene til specialtilbud, men et helt reele behov for ekstra hjælp, omend den var dyr.

Den nye forskning kan formentligt være med til, at give et mere nuanceret syn på årsagerne til de mange tilfælde af ADHD og autisme.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget