Debat
6   753

Nye årsager til indlæringsvanskeligheder

Der er en nu dokumenteret grund til boomet i antallet af diagnoser, som skolen ikke kan afhjælpe med pædagogiske metoder. The Lanchet, det engelske videnskabelige tidsskrift har offentliggjort et resultat af forskning der sigter på at forstå sammenhængen bedre mellem indlæringsvanskeligheder og giftstoffer i vore nære omgivelser og fødevarer.

Nye årsager til boomet i antallet af børn med diagnoser, kan forklare de mange udfordringer på området med store udgifter til specialundervisning. Måske var det ikke en snæver skolekultur som sendte børnene til specialtilbud, men et helt reele behov for ekstra hjælp, omend den var dyr.

Den nye forskning kan formentligt være med til, at give et mere nuanceret syn på årsagerne til de mange tilfælde af ADHD og autisme.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Downloads

The Lanchet


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
703 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.211 andre er allerede tilmeldt