Hykleri

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det tager normalt mere end tre uger at forberede en uforberedt tale.

Mark Twain

Høflighed - den mest acceptable form for hykleri.

Ambrose Bierce

Middelklasse-Danmark er ved at udvikle sig til en subnation af socialt dovne snydepelse, som deltager i et kollektivt selvbedrag, som går ud på at tegne skønmalerier over vores liv og nedtone de elementer, som kræver nærvær og engagement.

Morten Albæk

Slet ikke at tale om sig selv er et meget fornemt hykleri.

Nietzsche

Der findes næppe to skabninger af mere forskellig art end den samme mand, når han søger en stilling, og når han har fået den.

George Halifax

Børnehavegenerationen blev opdraget til amatørisme og falsk overvurdering. Vi fik altid at vide, at det bare gjaldt om at være kreativ og have noget på hjerte. Så pyt med resultatet. I praksis var det jo løgn. Nogle af dem, der sagde god for amatørismen, var kynikere, som selv var skabsflittige.

Henrik Dahl

Intet menneske er en hykler i sine fornøjelser.

Albert Camus

Hykleri er den vanskeligste og mest enerverende last, noget menneske kan udøve. Den kræver en uophørlig årvågenhed og en sjælden åndelig upartiskhed. Den kan ikke som utroskab eller grådighed praktiseres i sparsomme øjeblikke, den er et fuldtidsjob.

Somerset Maugham

En humanist elsker alle mennesker - med undtagelse af dem, han møder.

Wieslaw Brudzinski

Vores smil er ikke et udtryk for glæde. Vores smil er en appel til omverdenen om at acceptere os, en bøn om at blive lukket ind i varmen.

Bente Hansen

Else