Hjælp Kosovas lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den humanitære katastrofe i Kosova bliver værre for hver dag, der går, og udviklingen har ændret sig radikalt, siden DLF's hovedstyrelse for nogle uger siden besluttede at hjælpe Kosovas lærere, og påsken gjorde det umuligt at ændre på informationerne i Folkeskolens seneste nummer.

Men behovet for hjælp - på alle mulige måder - er kun blevet større. Den etniske udrensning og de dermed følgende lidelser gør situationen dybt tragisk og ulykkelig. Ét eksempel er drabene på 20 lærere foran deres elever.

Formanden for lærerforeningen i Kosova, Agim Hyseni, er netop kommet til Holland som gæst hos DLF's søsterorganisation, Aob, og han bekræfter, at behovet for støtte til Kosovas lærere fortsat er desperat stort. Det er umuligt at få kontakt med Kosova i øjeblikket, men samarbejdet med lærerorganisationerne i nabostaterne - specielt Albanien - betyder, at mange lærere er blevet indkvarteret hos kollegaer i de lande, hvor de er flygtet til.

Det gør det muligt at benytte sig af disse organisationers netværk, når man skal i kontakt med de albanske lærere fra Kosova.

Lige nu er det uklart, hvordan den humanitære støtte skal formidles videre, men Danmarks Lærerforening holder tæt kontakt til Education International, EI, hvor man regner med at have en plan klar i denne uge. EI frigiver først pengene, når man har sikkerhed for, at de havner de rigtige steder, og man gentager sin opfordring om at støtte det humanitære arbejde i forhold til lærerne i Kosova.

DLF vil løbende orientere om udviklingen for de etnisk-albanske lærere fra Kosova.

Brug det girokort, der var limet ind i Folkeskolen nummer 13. Gironummer 1 682 1500.-

Tom Egholm er næstformand for DLF