0   157

Vibeke Poulfelt Østergaard

Konsulent i Danmarks Lærerforening Vibeke Poulfelt Østergaard er død.

Vibeke har været sygemeldt siden slutningen af januar, men først for nylig gik det op for os, at hendes sygdom var langt alvorligere, end både hun og vi havde troet. Den cancer, hun led af, var meget fremskreden og udviklede sig hurtigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Vibeke havde planlagt at gå på pension ved årets udgang, og hun sagde tit, at man skal sørge for at forlade arbejdet så tilpas tidligt, at man stadig har kræfterne til at nyde livet bagefter. Det nåede hun desværre ikke selv.

Vibeke brugte det meste af sit voksenliv på at arbejde for lærerne og folkeskolen. Hun begyndte som lærer på Hårup Skole i Århus, og efter forskellige tillidsposter blev hun i 1980 næstformand i Århus Lærerforening. Fire år efter kom hun ind i DLF's hovedstyrelse, og i 1988 blev hun næstformand.

I 1991 skiftede Vibeke fra valgt til ansat, da hun søgte og fik en stilling som udviklingskonsulent i Forskningsinstituttet for Pædagogik og Uddannelse, hvor hun var ansat indtil 1997. I en periode under sin ansættelse i Forskningsinstituttet var hun midlertidigt »udlånt« til Lærernes A-kasse som problemknuser, og i 97 kom hun tilbage i Danmarks Lærerforening som konsulent, hvor hun efter en kort periode i organisationskontoret kom til kursuskontoret. Her var hun frem til sin alt for tidlige død en engageret, vidende og utroligt afholdt kollega og medarbejder.

Vi har mistet en fantastisk kollega, som med sin store faglige indsigt og stilfærdige humor har betydet ufatteligt meget for både kursuskontoret og sekretariatet som helhed. Når Vibeke præsenterede en pointe, var det altid lige på kornet. Hun brændte for uddannelsen af de tillidsvalgte, og hun var fuldstændig kompromisløs, når det gjaldt udviklingen af foreningens uddannelsestilbud.

Vores tanker går til Vibekes mand, søn og øvrige familie, som har lidt et uerstatteligt tab.

Æret være hendes minde.

Hans Ole Frostholm og Yvonne Monrad


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet