Debat

Vores vilkår forringes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Karin Hyltoft (og alle andre kolleger): Eftersom Anders Bondo Christensen i Folkeskolen nummer 14 undlader at svare dig på de mere relevante spørgsmål i dit læserbrev, så vil jeg da meget gerne være med til at opklare yderligere.

Folketinget kan ikke pålægge os opgaver uden hensyn til gældende arbejdstidsaftaler og overenskomster. Det vil svare til, at Folketinget udstikker en lov om opførelse af en ny Storebæltsbro og så ellers bare regner med, at entreprenøren laver arbejdet på eget initiativ. Anders Bondo må have skrevet under på en aftale, som gør, at flere lige nu har urimelige aflønninger på prøveforberedelser. Uden en sådan aftaleindgåelse havde den ekstra opgave med prøveforberedelse været til afregning som overtid. Hvad der havde været det eneste rimelige.

Hvad angår dit andet spørgsmål om, hvorvidt Bondo selv synes, at aftalen er god, så kan vi åbenbart her ikke få et konkret svar fra vores formand. Dog kan jeg og flere andre heller ikke forstå, at man uden videre skriver under på en aftale, som tydeligt forringer alle medlemmers vilkår.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og til allersidst ... Hvis fagforeningen valgte at »sætte hælene i« over for urimeligheder, så ville der såmænd kun ske det, at medlemmerne ikke ville få ringere vilkår.

Jeg kan selvfølgelig kun gisne om, hvorfor Anders Bondo konsekvent vælger at »glide af« på reelle kritikpunkter.