Engelsk
2   2368

Elever i Europa lærer fremmedsprog tidligere

Europa-kommissionen har netop udsendt en rapport, som fastslår, at skoleelever i Europa bliver yngre og yngre, når de lærer deres første fremmedsprog. I næsten alle europæiske lande er engelsk det mest udbredte fremmedsprog.

"Do you speak English?" Sådan et spørgsmål vil et tre-årigt barn i den tysktalende del af Belgien muligvis kunne svare "yes" til. De får nemlig engelskundervisning, fra de er tre år gamle. Det viser en ny rapport fra Europa-kommissionens "Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012", der er udarbejdet af Eurydice og Eurostat.

Rapporten fastslår, at størstedelen af de europæiske lande gennem de sidste 15 år har introduceret fremmedsprogsundervisning tidligere end hidtil. I dag begynder de fleste elever at lære et fremmedsprog, når de mellem seks og ni år gamle.

Artiklen fortsætter under banneret

Sproglærerforeningen: En positiv udvikling
Hos Sproglærerforeningen er de positive over for den udvikling, rapporten viser.

"Det kan underbygge vores anbefaling om, at elever starter med at få engelsk allerede fra første klasse", siger Ingrid Stuart, formand for Sproglærerforeningen.

Hvor den obligatoriske engelskundervisning i Danmark starter i tredje klasse, så forholder det sig eksempelvis anderledes i Norge. Her starter børnene med engelsk i første klasse. Rapporten bekræfter samtidig, at engelsk er det mest udbredte fremmedsprog i næsten alle europæiske lande. Siden 2005 er denne tendens blevet større, og sprogundervisning i fransk, spansk og tysk følger langt efter.

Rapporten fra EU-kommissionen bliver udarbejdet hvert 3.-.4. år og giver et omfattende billede af sprogundervisning i de 32 deltagende lande.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.369 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.792 andre er allerede tilmeldt